سبد خرید 0

ساختار اجزا تلویزیون شهری و بررسی نحوه کارکرد

10 / 10
از 6 کاربر
« بازگشت به لیست مقالات | یکشنبه 24 ارديبهشت 1396 در ساعت 9 : 29 دقیقه | نظرات کاربران ( 0 )

ساختار اجزای تلویزیون شهری و بررسی نحوه کارکرد

 

تلویزیون شهری عموماً نوعی تابلوی روان است که دارای صفحه نمایشگر تمام رنگی است و قابلیت پخش فیلم، متن، تیزر و تصاویر در رنگ های مختلف را دارد و معمولا در سردرب ورودی فروشگاه ها، مجتمع های تجاری یا معابر شهری به عنوان وسیله ای جهت اطلاع رسانی و تبلیغات مورد استفاده قرار می گیرد.

تفاوت آن با مانیتورها و نمایشگرهای معمولی در ابعاد نسبتاً بزرگ و سفارشی، ضد آب بودن و شدت نور بالاست که امکان مشاهده تصاویر حتی در هنگام تابش مستقیم نور خورشید را میسر میسازد.

در واقع تلویزیون شهری با ویژگی های مطابق با نیاز شما و به طور اختصاصی تولید می شود. سایز تلویزیون، شدت نور، ضد آب بودن یا نبودن، داشتن یا نداشتن خروجی صدا، تراکم پیکسل های تلویزیون، امکان پخش مستقیم از رسانه یا پخش از حافظه داخلی و سایر ویژگی های آن قابل انتخاب می باشد.

 

تلویزیون شهری از بخش های مختلفی تشکیل شده است.

ماژول های LED آماده که به شکل یک بلوک کوچک ساخته شده از تعداد زیادی LED همان اجزای تشکیل دهنده صفحه نمایش تلویزیون شهری هستند که با قرار گرفتن در کنار یکدیگر، طول و عرض تلویزیون شهری شما را به وجود می آورند.

تصویری از یک ماژول LED قرمز 32×16 سانتیمتری

 

ماژول های رنگی در انواع مختلفی تولید می شوند و از نظر پارامترهای زیر با یکدیگر تفاوت دارند:

 

 انواع ماژول رنگی از نظر نوع و چیدمان

   RGB  در ماژول RGB، هر پیکسل از کنار هم قرار گرفتن 3 ال ای دی (1 قرمز، 1 سبز، 1 آبی) ساخته شده است. با روشن یا خاموش شدن ترکیبی این LEDها، نورها با هم ترکیب شده و رنگ مورد نظر ساخته می شود. 

   2RGB  تفاوت این ماژول با ماژول RGB که پیش‌تر معرفی شد در چیدمان و تعداد ال ای دی هاست. در این ماژول همانگونه که از نامش مشخص است از 2 ال ای دی قرمز، 1 سبز و 1 آبی استفاده شده است. مانند ماژول RGB، در این ماژول نیز با روشن یا خاموش شدن ترکیبی این LEDها، نورها با هم ترکیب شده و رنگ مورد نظر ساخته می شود. 

   3IN1  در ماژول های 3IN1، بر خلاف موارد قبلی، همه رنگ در هسته 1 چیپ ساخته می شوند. در واقع ال ای دی های قرمز، سبز و آبی که اجزای تشکیل دهنده تصویر هستند همگی در یک کپسول کریستالی و یک جا قرار گرفته اند.

   SMD  ماژول های موسوم به SMD به دلیل داشتن تکنولوژی ساخت متفاوت، از لحاظ ظاهری بر خلاف ال ای دی های قبلی که گلوله شکل هستند، ساختاری تخت دارد. همچنین امکان تولید آن ها به صورت متراکم تر (با ال ای دی های به هم نزدیک تر) وجود دارد. در ماژول های SMD نیز مانند ماژول های 3IN1 همه رنگ ها در یک چیپ واحد تولید می شود.

 

 انواع ماژول رنگی از نظر شدت نور

   حتما به این نکته توجه کرده اید که تصاویر صفحه نمایش تلفن همراهتان در محیط های کم نور به راحتی قابل دیدن است اما هر چه نور محیط پیرامون شما بیشتر باشد (بعنوان مثال در زمان تابش آفتاب) خوانایی صفحه نمایش کاهش می یابد و شما ناچارید نور صفحه نمایش گوشی را افزایش دهید تا بتوانید تصاویر را بهتر ببینید.

این مساله علاوه بر صفحه نمایش تلفن همراه شما، در مورد تمامی صفحات نمایش و همچنین تابلوهای روان و تلویزیون های شهری هم صدق می کند. هرچه شدت نور ماژول بیشتر باشد، تصاویر در محیط های پر نور بهتر دیده می شوند.

امروزه ماژول های LED با شدت نور 5000, 7000 و... تولید شده است و برای ساخت تلویزیون های شهری مورد استفاده قرار می گیرد. همانطور که اشاره شد هر چه عدد فوق بیشتر باشد به معنای شدت نور بالاتر است و خوانایی تلویزیون شهری شما در محیط های پرنور بهبود می یابد.

 

 انواع ماژول رنگی از نظر محل استفاده

   Indoor  ماژول های Indoor ویژه استفاده در فضاهای سرپوشیده (مانند سالن های همایش، درون مجتمع های تجاری و...) طراحی شده اند و عموماً در برابر نفوذ آب مقاوم نیستند.

   Outdoor  تصاویر تولید شده در ماژول های Outdoor به دلیل شدت نور بالاتر در محیط های پرنور و فضاهایی که در معرض تابش نور خورشید هستند نیز با وضوح مناسبی دیده می شوند. علاوه بر این در مقابل آب مقاومت می کنند و در صورت مونتاژ صحیح و اصولی، در زمان بارش باران اختلالی در عملکرد آن به وجود نمی آید.

 

 انواع ماژول رنگی از نظر تراکم ال ای دی

   در ماژول های مختلف، فاصله ال ای دی ها از یکدیگر ممکن است متفاوت باشد. هر چه ال ای دی ها متراکم تر و به هم نزدیک تر باشند تصویر بهتری ارائه می شود و می توان تصاویر را از فواصل نزدیک تر به درستی مشاهده کرد.

تراکم ال ای دی ها یا اصطلاحاً دات پیچ با عباراتی مانند P2.5, P3, P4, P5, P6, P10, P13.3, P20, ... در بازار ایران مرسومند که عدد بعد از حرف P، به فاصله مرکز تا مرکز دو ال ای دی مجاور (به واحد میلیمتر) اشاره دارد. بعنوان مثال زمانی که گفته می شود تراکم یک ماژول P10 می باشد منظور این است که فاصله مرکز تا مرکز دو ال ای دی مجاور در این ماژول 10 میلیمتر می باشد.

تصویری از یک ماژول با تراکم P10

 

بنابر این در ماژول P10 ماژول ها نسبت به ماژول P20 به هم نزدیک ترند و ماژول P10 تصویر واضح تری نسبت به ماژول P20 تولید می نماید.

 

اکنون با انواع ماژول های رنگی آشنا شده اید و هنگامی که ماژولی با نام P10 3IN1 7000 به شما معرفی می شود می دانید که عبارت های P10, 3IN1 و 7000 به ترتیب به چیدمان ماژول، تراکم و شدت نور اشاره دارند.

با توجه به تنوع ماژول های تولید شده، می توان سفحه نمایش تلویزیون شهری را با کنار هم قرار دادن ماژول های مورد نظر با تراکم، سایز و شدت نور دلخواه سفارش دهنده ساخت.

علاوه بر ماژول های LED که صفحه نمایش تلویزیون شهری محسوب می شود، تلویزیون شهری شما برای کار کردن به قطعه دیگری به نام کنترلر (که با نام های برد کنترل یا main board یا mother board نیز شناخته می شود) نیازمند است. وظیفه کنترلر، دستور دادن به تک تک LED ها برای خاموش و روشن شدن در هر لحظه است. به عبارتی کنترلر است که بر اساس جملات و تصاویر مورد نظر شما، تعیین می کند کدام LED ها در لحظه روشن و کدام LED ها خاموش باشند تا تصویر مورد نظر شما به درستی بر روی تلویزیون شهری نمایش داده شود. امروزه کنترلرهای بسیار متنوع با ویژگی های مختلف در دسترس می باشند که هر کدام امکانات خاصی را به کاربر عرضه می کنند. از داشتن ورودی های مختلف (USB, LAN, ...) برای دریافت تصاویر تا قابلیت پخش مستقیم از رسانه یا پخش از حافظه داخلی.

نمونه یک کنترلر تلویزیون شهری 

 

 

قطعه بعدی پاور است. قطعات موجود در تلویزیون شهری (شامل ماژول های LED و کنترلر) برای کارکرد صحیح و منطقی به جریان الکتریکی 5 ولت مستقیم نیاز دارند. وظیفه ی پاور، تبدیل برق 220 ولت متناوب (برق شهری) به 5 ولت مستقیم می باشد تا شما بتوانید برای راه اندازی تلویزیون شهری خود، آن را به برق 220 ولت متصل نمایید.

 

تصویر یک پاور 

 

 

همه این قطعات درون یک سازه فلزی که با نام قاب، کابینت، فریم (یا نام های دیگر) در کارگاه مجهز و اختصاصی بیگ‌تی‌وی تولید می گردد قرار می گیرند تا علاوه بر تأمین استحکام و مقاومت مورد نیاز برای تلویزیون شهری، ظاهری شکیل و زیبا برای تلویزیون شهری شما به وجود بیاورد. قاب بر اساس سایز و نوع تلویزیون شهری مورد نظر مشتری به شکل های مختلف با انحنا و زوایای مختلف و به طور اختصاصی به وسیله بهترین متریال و از جنس ورق فلزی با دقت بسیار بالا تولید و سطح داخلی و بیرونی آن با رنگ مشکی یا سفید (بسته به سلیقه مشتریان) با روش الکترواستاتیک رنگ آمیزی می شود.

تصویر یک نمونه قاب تلویزیون شهری 

  

در نهایت با بسته شدن ماژول ها بر روی قاب، کنترلر به ماژول ها متصل گردیده و برق مورد نیاز ماژول ها و کنترلر نیز از طریق پاورهایی که درون قاب تعبیه شده است تأمین می شود و تلویزیون شهری شما پس از اتصال به برق 220 ولت تک فاز (برق شهری) آماده به کار می باشد.

 

تصویر نهایی تلویزیون شهری پس از نصب 

  

برای نمایش متون و تصاویر مورد نظر خود میتوان تصاویر را را در نرم افزاری که به همراه دستگاه ارائه می شود تنظیم نموده، روی فلش مموری ذخیره و با اتصال فلش مموری به تلویزیون شهری (یا در واقع به کنترلر موجود در تلویزیون شهری) متن و محتوای مورد نظر خود را به تلویزیون شهری منتقل نمایید. علاوه بر این، در صورتیکه کنترلر تلویزیون شهری شما دارای پورت شبکه باشد می توان تصاویر را از طریق کابل LAN به تابلو انتقال داد. برخی تلویزیون های شهری نیز دارای پورت ورودی HDMI و... هستند که می توان با استفاده از این پورت ها تصاویر خروجی کامپیوتر، دوربین مدار بسته و... را مستقیما روی تلویزیون شهری پخش کرد.

برای مشاهده تلویزیون های شهری و خرید آنلاین، اینجا کلیک کنید.

ارسال نظر

نام شما :
ایمیل :
تلفن تماس :
متن پیغام :
نمایش همه
علاقه مندی ها ()